hingstbete

KZlogo

STUTERI KRONBLAD & ZETTERBLOM

Vi som har Stuteri Kronblad & Zetterblom är Jag Mia som har Stuteri Kronblad och min man Tobbe som har Stuteri Zetterblom. Vi bor i Nyköping och har hingststation och uppfödning av Mini - & Standardshetland i varierande färger. Vi tycker en Shetlandsponny ska få leva så fritt som möjligt och våra Shetlandsponnyer har lösdrift och fri tillgång till hö på vintern och på sommaren får dom gå i så stor anpassad flock som möjligt där dom kan lära sig hästspråket. Våra avelshingstar går ihop både sommar som vintern och dom som ska betäcka ston på sommaren får gå med sina ston tills dom är klara sen återgår dom till sin hingstflock. Vi upplever att hingstarna blir mer harmoniska att få gå ihop med andra hingstar.

Shetlandsponnyn är en användbar ponny som man aldrig växer ur. En Shetlandsponny har alla glädje av, från barn till pensionär, där barn kan rida, köra på travet eller varför inte prova på galopp. Som vuxen går det utmärkt att köra i skogen, ställas ut på utställning, agility eller ta med i skogen på promenad.

vagn

Välkommen

 

 

 

stall

Stallet

stall

Baksidan av stallet

 

 

stall

Baksidan av stallet

 

 

ridbana

Ligghall och del av kör/ridbanan

 

stallplan

Stallplan och del av rid/körbanan

 

 

 

paddock

Rid/ körbanan

 

 

agility

Agilityträning

 

halmhjul

 

jojjo

Jojjo 19 år

 

hage

 

 

katten

Stallkatten solar

 

foal

Fölen

 

 

foal

Fölen

marc

Ston med föl på bete

 

charma

Charma & Moviestar

 

flock

hage

Sommarhage

urna

cherry

Cherry 1 år med hunden Lexzo

stall stall
stall stall
stall stall

 

Hästintressets början.......

1976 var jag Mia på mitt första ridläger. Min favoritponny var just en Shetlandsponny, vad annars (?!). Mac som han hette var en ridskoleponny i Vällingby och ägare var Olle Lindström (Östertorps Stuteri). Mac var född 1953 och var brun med stjärn, e. Blixt u. Pärla.

Jag och Mac på ridläger. Här skulle vi rida ner hästarna till betet i bara grimma och grimskaft. Tror nog Mac var mer intresserad av allt gräs istället för att följa med dom andra hästarna.

 

Kompis Yrrol (idag godkänd hingst) och Kronblads Design i full fart   Foto: Mia Kronblad

Shetlandsponnyn är en sund & användbar liten ponny som man aldrig växer ur.

 

 


Copyright 1998-2014 Mia Zetterblom